Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 

Wie zijn wij?
 
The White Room organiseert de opleidingen en seminars van klassiek homeopaat Anne Vervarcke. Tevens publiceert ze haar boeken en multi-media over homeopathie.
Ruim vijfentwintig jaar onderzoek, onderwijs en ervaring hebben geresulteerd in een persoonlijke stijl en visie die Anne de Vital Approach noemt (VA).
Kenmerkend voor deze benadering is het onderscheiden van de vitale verstoring (of de verstoorde Dynamis) op alle niveaus van ervaring. Ook wanneer de patiënt de vitale ervaring op het vijfde niveau niet kan verwoorden (kleine kinderen bijvoorbeeld) is het met de VA methode mogelijk het coherent patroon van de uitdrukkingen op alle niveaus te onderscheiden en te begrijpen.
Het voordeel van die werkwijze is de grotere kans en zekerheid om een similimum voor een patiënt te kunnen voorschrijven. Volgens de klassieke homeopathie is het similimum het middel dat harmonie op lichamelijk en geestelijk gebied brengt en een maximale gezondheid en welbevinden bewerkstelligt.
 
Anne Vervarcke
 
Anne Vervarcke  

Anne Vervarcke (° 15-10-1952), oorspronkelijk opgeleid in de Schone Kunsten, later in de Oosterse Filologie en de Antropologie is de oprichtster van het CKH te Leuven in 1990. Naast lezingen, publicaties, congressen en praktijk organiseert dit centrum vooral de Opleiding Klassieke Homeopathie. Het programma werd door Anne Vervarcke ontwikkeld, uitgebreid en volledig theoretisch en praktisch onderbouwd.
Als geaggregeerde leraar heeft zij aan het CKH ruim 25 jaren leservaring in de homeopathie opgedaan. Zij heeft daarnaast een privé praktijk, die is uitgebreid tot groepspraktijk en volgde talloze congressen, bijscholingsdagen en workshops. Zij geeft ook opleiding en seminaries in het buitenland. Sinds enkele jaren is het bestuur van het CKH in handen van Christel Lombaerts en heeft Anne “The White Room” opgericht. Deze organisatie geeft boeken uit en verzorgt de trainingen en seminaries van Anne Vervarcke.
Naast haar literair werk en haar twee boeken in het Nederlands (“Klassieke Homeopathie, niet tegeloven?!” en “250 jaar na Hahnemann”, beiden uitgegeven bij Academia Press, Gent) verschenen in 2006: “The Charm of Homeopathy” en “The Postgraduate Annual 2006” (beiden bij The White Room, Leuven). Daarin legt zij uit hoe zij tot de ontwikkeling van haar methode is gekomen en welke voordelen de toepassing van de VA-methode (Vital Approach) betekent.
The Charm of Homeopathy is in een tweede, aangepaste editie uitgegeven bij BJain en in Franse vertaling bij Marco Pietteur onder de titel "Une Autre Vision de l'Homéopathie" in 2008. In 2009 verscheen bij BJain "Behind the Glass Screen, a Homeopathic Survey of Ozone".
The White Room publiceerde een "manual" bij haar methode onder de titel: "The Vital Approach" (mei 2010), gevolgd door"Voorbij Lichaam en Geest" (September 2010, Nederlands) met een selectie van cases en een uitleg over de gevolgde methodiek.

In 2012 bracht The White Room nog twee boeken uit:"Homeopathy: Strange, Rare and Peculiar" een dialoog tussen An van de Moortel en Anne Vervarcke, waarin de grenzen van homeopathy onderzocht worden en "Homeopathy is Everywhere", een kleurrijk en vrouwelijk boekje met korte, veelzeggende tekstjes over homeopathie.
In 2014 verschenen bij The White Room de Duitse vertaling van "The Vital Approach": "Der Vitale Ansatz" en "Beyond Mind and Body", de Engelse vertaling van "Voorbij Lichaam en Geest".

 

 
TRIVIA
     
logo
 

Het logo van The White Room is een dubbele tetraëder of een stella octangula. De tetraëder is een van de Platonische lichamen, die unieke eigenschappen hebben: alle vlakken zijn even groot, alle ribben even lang, alle hoeken even groot en ze raken op gelijke afstand met hun hoekpunten een bol waar ze binnenin geplaatst worden. Ze zijn bovendien allemaal binnen de Kubus van Metatron te vinden en zijn de geometrische oervormen van de schepping.

De drie werd door de Grieken beschouwd als het eerste en oudste getal: de een en de twee zijn de ouders van de getallen en brengen het kind -drie- voort. De driehoek is de eerste vorm die door de poort van de vesica piscis te voorschijn komt en waar alle andere vormen uit geschapen worden.
De drie benadert het ideale principe, het verzinnebeeldt het verzoenende derde punt. Hoewel we in polariteit leven bestaan ‘alle goede dingen uit drie’: er is een begin, midden en einde aan alles in de werkelijkheid, tussen wit en zwart is er grijs, er zijn drie hoofdkleuren, er is goed, beter en best. De derde factor verenigt twee tegengestelden en tilt ze op tot een nieuw niveau: these, antithese, synthese.
Driehoeken zorgen voor kracht, evenwicht en doelmatig gebruik van ruimte, energie en materiaal.
Rond het menselijk lichaam roteert een energielichaam in de vorm van een dubbele tetraëder met een punt boven de kruin en een punt onder de voeten.

The White Room is stil, onaangeroerd, blanco als een onbeschreven blad. Op die plaats komen de ideeën op, spreekt men tot ons, komt de inspiratie, ontstaat iets nieuws.

Luister naar "The White Room" door the KLF

Maak je eigen tetraëder! Download het plan en je bent vertrokken voor vele uren knutselplezier.

 

home