Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

 
Cursussen en opleidingen
 
Opleidingen Klassiek Homeopaat
 

Anne Vervarcke begon in 1991 op aanvraag van een kleine groep homeopathie te onderwijzen. Ze stelde een programma op voor drie jaar dat grotendeels gebaseerd was op haar eigen opleiding bij Paul Rubbens en België en de School voor Homeopathie te Bloemendaal, later Amersfoort.
Ze bleef zich intensief nascholen bij Jan Roks en door lesdagen Bij H. Heudens en door talloze congressen en seminars te volgen (Vithoulkas, Ghegas, Morrison, Gray, Vermeulen, Herrick, Sherr, Zaren, Shore, Sankaran, Nandita Shah, Jayesh Shah, Chhabra, Master, Joshis, e.v.a.). Ze behaalde ook haar aggregaat (lerarenopleiding aan de KUL) en werkte een vijfjarige opleiding uit met onder meer een theoretische basis, een medische module, een klinisch luik met workshops en actieve stages, een module psychologie, intervisie en deontologie enz.
Het geheel is geconcipieerd in de theorie van de vijf lagen: de eerste twee jaren leggen de nadruk op de vorming van de basisniveaus, in het derde jaar wordt vooral niveau drie of het emotionele gevormd en jaar vier en vijf trainen op de mentale en vitale niveaus (zie het artikel “On Education” in Homeopatic Links)
Alle details: www.ckh.be
De organisatie van de school is nu in handen van Christel Lombaerts, algemeen directeur van het CKH.

Anne heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op de voortgezette opleidingen, Master Classes en seminars/themadagen zowel in binnen- als buitenland.
Na 25 jaar intensief werken en praktijk voeren heeft ze haar eigen stijl en methode ontwikkeld. Haar focus is altijd geweest: het vinden van het similimum en de anamnese technieken en analysemethoden ontwikkelen die daartoe het meeste zekerheid bieden.

Op een compacte en heldere manier legt ze de theoretische grondslagen uit van haar AV methode of the “Vital Approach”en demonstreert het nut daarvan in life cases. Een voorsmaakje krijg je op dit filmpje waar aan de hand van uitreksels uit een case de werkwijze wordt getoond.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

"Patiënt" gespeeld door een acteur (Arne Dobbelaer)

 
Master Class
 
 

 

 

Homeopathie behandelt de vitale verstoring, die beschouwd wordt als de oorzaak van klachten op lichamelijk en geestelijk gebied.
Na meer dan 25 jaar intensieve studie, praktijkervaring en lesgeven, kwam Anne Vervarcke tot de conclusie dat die verstoring zich manifesteert als een symbolisch, betekenisvol en samenhangend patroon dat zichzelf op de vijf niveaus van ervaring, (te weten: fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en vitaal) uitdrukt.
Met gebruik te maken van zowel de klassieke MM, de repertoria, de moderne provings als de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied ontwikkelde zij haar eigen methode om dit patroon bij iedere patiënt te kunnen onderscheiden.
Zij heeft gedurende haar lange praktijkervaring de anamnesetechnieken verfijnd en een grote doelgerichtheid verkregen. In haar seminars en opleidingen in binnen- en buitenland legt zij die methode stap voor stap uit. In de Master Class wordt ze theoretisch uiteengezet en geïllustreerd aan de hand van life cases.

 

Programma
 

read a sample case in English

lees een case-voorbeeld in het Nederlands

Een Masterclass dag

De procedure is als volgt: de patiënt wordt door AV geïnterviewd terwijl de deelnemers de anamnese op een monitor volgen. Na afloop wordt een analyse en Differentiële Diagnose gemaakt in de klas. Deze manier van werken biedt een
uitstekende gelegenheid voor de deelnemers om tot een eigen analyse en conclusie te komen.
Een andere mogelijkheid is de patiënt te interviewen in de klas en de anamnese enkele keren te onderbreken voor tussentijdse analyses. De patiënt verlaat het lokaal en een interactieve ontleding van de verkregen informatie vindt plaats.
Dit biedt de gelegenheid om uitleg te geven over het niveau van vraag- en antwoord waarop men zich bevindt, eventuele hints naar kingdom en miasma te bespreken, belangrijke van onbelangrijke informatie te scheiden, het verdere verloop van de anamnese te bespreken, enz. In de praktijk blijkt dit de vruchtbaarste manier om de techniek aan te leren.

Start het filmpje hierboven om een indruk te krijgen van de Master Class Opleidingen

 
Praktisch
 

De lessen worden gegeven van 9.30 tot 17.00

zie agenda voor de data

Plaats: later te bepalen
Inschrijven:

e-mail: annevervarcke@thewhiteroom.be of info@ckh.be

Tel: +32 9 357 79 92

Men kan inschrijven per dag, met dien verstande dat er gereserveerd wordt op voorhand: wanneer alle plaatsen bezet zijn, zal dit meegedeeld worden aan de studenten.

Een aanwezigheidslijst wordt toegestuurd, telkens een week voor de lesdag.

Kosten:

80 Euro per lesdag.

  • Theepauzes en verslagen van alle cases inbegrepen.
  • Betaling ter plaatse.
  • Studenten van het CKH krijgen 10 Euro korting.
  • Leden van de LHC kunnen hun cheques ter waarde van 20 euro gebruiken.
  • Opleidingscheques worden ook aanvaard.
 
Master Class Nederland

 

zie agenda voor de data

De Master Class is geaccrediteerd door de NVKH als erkende vervolgopleiding

 

 
Tele-Conferences
   

WholeHealthNow began a series of free live teleconferences with master homeopaths in January 2004. With the links below you can access MP3 recordings from some of these memorable conferences. On many computers, the file will first download completely (this may take a while on a dial-up connection) and then automatically begin to play.
Anne Vervarcke on the Vital Approach

Listen to Anne's lecture (part 1 - part 2) in Washington at the NHC april 2011.

The second series of Tele Conferences was about: "How Homeoathy works", an exploration of the newest and not so new insights of science. Anne's talk was broadcasted on November 11th 2007 and can be listen to here, with corresponding PPT.
How to treat children with the Vital Sensation Approach:

 

Online Training
   

playlistVA

In 10 sessions Anne Vervarcke -in collaboration with Christel Lombaerts, director of the CKH- gives an advanced course The Vital Approach. The first three lectures are on Levels of Experience, Kingdoms and Miasms and the repercussions in the anamnesis.

Session 4 and 5 give the general features of Animal cases, session 6 an 7 of Mineral cases and session 8 and 9 of Plant cases. The 10th session is on Monera.

Next 10 lectures go into more details on lesser known categories and groups.

 

 

home